Fysioterapeut/Sjukgymnast

Våra fysioterapeuter är:

Skönsmon: Caroline, Max och Petronella

Fysioterapeuten är specialist på att förebygga och behandla störningar i människans rörelseapparat (d.v.s. muskel, skelett- och nervsystem).

Aktivitet och träning är viktiga beståndsdelar i en effektiv behandling, därför stödjer fysioterapeuten dig med råd och träningsprogram, så  att du kan bli  aktiv och utföra egen träning.

Fysioterapeuterna hos oss på Sundsvalls Vårdcentral har en bred erfarenhet från arbete inom rehab och kliniker inom kommunal, privat och Landstingsdriven rehab, de har även kunskap inom akupunktur, idrottsmedicin och ortopedisk manuell terapi.

Kortisoninjektioner och stötvågsbehandlingar

Vi erbjuder också kortisoninjektioner för leder, knä, axlar, mm, efter ordination och bedömning av läkare samt stötvågsbehandlingar.

Ultraljudsscanning

Som en av de första vårdcentralerna i Sverige kan vi nu erbjuda muskuloskeletal ultraljudsscanning som komplement till den kliniska undersökningen av patienterna.

”Det fysioterapeuten känner med hjälp av händer och fingrar kan han/hon bekräfta med hjälp av ultraljudsscanning, som visar exakt var det finns en förkalkning, en benpålagring, kärlinväxt eller ett inflammerat område och exakt hur bred en ledspringa eller hälsena är”.

Muskuloskeletal ultraljudsscanning används av fysioterapeuten för att hitta patologiska strukturer i vävnaden, till biofeedback och som komplement till den kliniska undersökningen.Ultraljud har inga biverkningar, och man utsätts inte för strålning som man gör vid röntgen. Man ser med ultraljudsscanningen mjukdelar som muskler, senor och ligament bättre med ultraljud, jämförd med röntgen, och man får resultaten i realtid, här och nu.

Ultraljudsscanningen används ofta på axlar, knän, armbågar och höfter. Vanliga diagnoser kan vara inflammation eller förkalkning i axeln, slemsäcksinflammation eller rupturer av olika slag.

Boka tid

Tidsbokning och avbokning gör du direkt till fysioterapeuterna på telefon 060 – 658 12 10 eller via 1177 e-tjänster.

 

Sundsvalls Vårdcentral, Skönsmon

Sundsvalls Vårdcentral, Skönsmon
Skiftesvägen 1, 854 63 Sundsvall

Öppettider Vardagar 08.00-16.30
Telefontid Vardagar 08.00 – 16.30
Tidsbokning & rådgivning: 060 – 658 12 10, alt. ring 1177

Vi har alltid drop-in till lab för provtagning Kl.08.00-16.00

 

För rådgivning ring 1177
För tidsbokning och övriga frågor ring 060 – 658 12 10

 

Boka tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Godkänd enligt Vårdval Västernorrland

Sundsvalls vårdcentral är godkänd av landstinget i Västernorrland att bedriva primärvård enligt Vårdval Västernorrland.

Lista dig hos oss
Ladda ner blankett för vårdvalet:

Blankett Vårdval Svenska
Blankett Vårdval Engelska
Hitta till oss

Karta och vägbeskrivning hittar du HÄR

Kommer du med bil så kör du Fridhemsgatan mot Skönsmon, svänger av mellan ICA Kuben och Skönsmohuset ner på Skiftesvägen. Gratis parkering.

Kommer du med buss åker du nr 4 från Navet och kliver av vid Skönsmohuset, busstidtabell hittar du på: www.dintur.se

 

Hemsida drivs av Annonspartner Sverige AB